Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone jabłka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 5 sztuk
woda 100 ml
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
cukier kryształ 4 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżeczki

Porada

Można podawać z gotowanym ryżem lub makaronem.

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone jabłka

Kroki postępowania

1
Do niewielkiego garnka wlać wodę.
Krok 1 - Smażone jabłka foto
4
Jabłka umyć i dokladnie obrać ze skórki.
Krok 2 - Smażone jabłka foto
5
Zetrzeć kolejno na tarełku na dużym oczku.
Krok 3 - Smażone jabłka foto
6
Tak przygotowane jabłka przełożyć do garnka, kiedy woda będzie wrzała.
Smażyć przez około 40 minut ciągle mieszając.
Krok 4 - Smażone jabłka foto
7
Dodać jeszcze świeżo wyciśnięty sok z cytryny.
Krok 5 - Smażone jabłka foto
8
Po tym czasie, gdy jabłka będą już usmażone dodać cynamon i cukier. Dokładnie wymieszać.
Krok 6 - Smażone jabłka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 08.01.2016 15:53
Ja też robię z naleśnikami:) a takie zasmażane jabłka wekuję w słoiczkach i mam na zapas zimowy:)
Madzik239 08.01.2016 13:10
Fajny pomysł z tymi naleśnikami, muszę spróbować.
agnieszka214 07.01.2016 17:16
Pyszne jabluszko
misia123410 07.01.2016 16:22
Wygląda bardzo apetycznie:)
Adamorek 07.01.2016 16:22
robię z nimi naleśnik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak