Smażone grzyby z zalwy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
  • cebula

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie płuczemy z zalewy i moczymy w wodzie przez ok. 1 godz. Cebulę kroimy w kostkę, lekko podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy wymoczone i pokrojone grzyby, ziele angielskie, liść laurowy, kucharek i dusimy razem z cebulą. Pod koniec dodajemy przyprawę do bigosu i pieprz ziołowy i dusimy jeszcze przez ok.10 min. Polecam!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 18.07.2013 19:35
musze kiedyś zrobic
angelika14 08.07.2012 20:38
uwielbiam
kate.500 05.12.2011 22:31
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat