Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone grzyby w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne duże kapelusze
sól
pieprz
kostka grzybowa 1 szt
jajko
bułka tarta pikantna
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: smażone grzyby w panierce

Grzyby (ilość zależna od ilości głodnych osób)obrałam, umyłam i odkroiłam kapelusze. Do garnuszka wrzuciłam kostkę grzybową i grzyby. Gotowałam je do miękkości. Odcedziłam i zostawiłam do ostygnięcia. Jajko rozbełtałam i doprawiłam solą i pieprzem. Grzybowe kapelusze obtaczałam w bułce tartej, jajku i jeszcze raz w bułce. Usmażyłam na rumiano.
Podałam z ziemniakami i sałatką z kapusty i buraczków.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 06.11.2012 16:22
Pyza Smaczna - przecież są różne rodzaje grzybów i nie każdy się zna na tym.
paula99926 06.11.2012 15:53
bardzo ciężko.
SmacznaPyza 06.11.2012 15:27
ciężko podać jaki konkretnie gatunek grzybów smażyłaś? ile czasu gotuje się je do miękkości?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak