Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone gołąbki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
mięso mielone wołowo - wieprzo 50dag
cebula
ryż 2 woreczki
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone gołąbki

Kapustę ugotować z dodatkiem kminku(wyciąć wcześniej kaczan).Ostudzić i oddzielić liście(żyłki odciąć). Mięso oczyścić i wymieszać z ugotowanym na sypko ryżem. Doprawić solą i pieprzem kolorowym. Farszem napełniać liście,zawijać. Kilka zostawić (zazwyczaj te, które są za małe lub porwane). W garnku ułożyć na spód liście kapusty,na to układać ciasno gołąbki,dodać koncentrat pomidorowy,łyżkę smalcu(planta),liść,ziele i zalać wodą(tak by zakryć gołąbki).Dusić pod pokrywką,doprawić do smaku. Ugotowane i przesiąknięte sosem gołąbki podsmażyć na rozgrzanym oleju. Sos można podawać osobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 04.09.2012 08:37
pycha!!!
Megi 04.09.2012 08:37
pycha!!!
Zdzisław 01.09.2012 09:50
lubię gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak