smażone filety z pstrąga na sałatce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Gorczyca biała cała Prymat

    2 łyżeczki
  • filety z pstrąga

    360 g
  • kapusta biała

    600 g
  • olej do smażenia

    12 łyżek
  • ocet

    4 łyzki
  • rzodkiewka

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gorczycę zalać wodą, gotować na małym ogniu przez 1 godzine. Filety opłukać, osuszyć usunąć ości, pokroić na kawałki, oprószyć sola i pieprzem. Kapustę oczyścić, opłukać pokroić gotować 2-3 min. w osolonym wrzątku, osączyć. Rzodkiewki oczyścić, pokroić. 4 łyzki oleju rozgrzać, smazyc filety po 2 minuty zkażdej strony. rzodkiewki, gorczycę, zielenine dodać do kapusty, przyprawić pozostałym olejem, octem, solą i pieprzem. Sałatkę włożyc na talerz, na wierzchu ułożyć rybę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Robert10 29.11.2011 20:31
smaczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat