Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone filety z pstrąga na sałatce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
filety z pstrąga 360 g
kapusta biała 600 g
olej do smażenia 12 łyżek
ocet 4 łyzki
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: smażone filety z pstrąga na sałatce

Gorczycę zalać wodą, gotować na małym ogniu przez 1 godzine. Filety opłukać, osuszyć usunąć ości, pokroić na kawałki, oprószyć sola i pieprzem. Kapustę oczyścić, opłukać pokroić gotować 2-3 min. w osolonym wrzątku, osączyć. Rzodkiewki oczyścić, pokroić. 4 łyzki oleju rozgrzać, smazyc filety po 2 minuty zkażdej strony. rzodkiewki, gorczycę, zielenine dodać do kapusty, przyprawić pozostałym olejem, octem, solą i pieprzem. Sałatkę włożyc na talerz, na wierzchu ułożyć rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 29.11.2011 20:31
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak