Smażone dzwonka karpia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 sztuka
  • mąka

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • przyprawa do potraw

  • sól

  • olej do smażenia

  • cebula

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia oczyszczamy, dzielimy na dzwonka, nacieramy solą. Panierujemy w kolejności: mąka, rozkłócone jajko, bułka tarta, potrzebujemy jarzynką. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Obkładamy ćwiartkami/talarkami cebuli.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lilify 17.04.2012 12:36
uwielbiam rybki
FAFIK 01.11.2011 10:11
Rybka jest pyszna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat