Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
1/2 szklanki -
masło
50 gram -
jaja
2 sztuki -
woda
1/4 szklanki -
skórka z cytryny
1 łyżeczka -
esencja waniliowa
1 łyżeczka -
cukier
1 łyżka -
sól
1/4 łyżeczki -
olej
do głębokiego smażenia -
cukier puder
3 łyżeczki -
banan
3 średnie
Sposób przygotowania
Banany pokroić na plastry o grubości około 1 cm.
Rozgrzać tłuszcz w rondelku. Temperatura powinna wynosić 160 stopni.
Kawałki bananów zanurzać w cieście i po kilka sztuk smażyć w oleju na złoty kolor z obu stron.
Po usmażeniu wyłowić na papier kuchenny aby nadmiar tłuszczu wsiąkł w papier. Posypać cukrem pudrem.
Najlepiej zjeść tego samego dnia. Smakują i na ciepło i na zimno.
Smacznego.
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)