Smażone ananasy

Smażone ananasy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polewa czekoladowa

    1 opakowanie
  • oliwa

    1/2 łyżki
  • ananas

    1 puszka
  • orzechy

    15 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ananasy wyjąć z puszki i odstawić do odcieknięcia. Oliwę rozgrzać na patelni i podsmażyć na niej ananasy. Przełożyć je na ciepłe talerze, polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzechami. Podawać od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

19.01.2014 22:17
pyszności na talerzu

ankaryba

05.09.2013 08:06
pyszny deserek :-)

Wafelek2601

22.06.2013 22:56
Koniecznie muszę wypróbować

IKrakowianka

26.09.2012 19:02
świetny deserek

Barbara55

16.12.2011 16:23
tego jeszcze nie robiłam

kielcok1

09.11.2011 17:07
a co na to ananas?

romanrafal

10.07.2011 10:14
świetne

rakow2

10.04.2011 15:29
super

Jolanta40

27.12.2010 20:06
pychota

aginaa

23.12.2010 17:11
na pewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat