Smażone ananasy

Smażone ananasy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polewa czekoladowa

    1 opakowanie
  • oliwa

    1/2 łyżki
  • ananas

    1 puszka
  • orzechy

    15 posiekane
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Smażone ananasy

Ananasy wyjąć z puszki i odstawić do odcieknięcia. Oliwę rozgrzać na patelni i podsmażyć na niej ananasy. Przełożyć je na ciepłe talerze, polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzechami. Podawać od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

RenataZ-et 19.01.2014 22:17
pyszności na talerzu
ankaryba 05.09.2013 08:06
pyszny deserek :-)
Wafelek2601 22.06.2013 22:56
Koniecznie muszę wypróbować
IKrakowianka 26.09.2012 19:02
świetny deserek
Barbara55 16.12.2011 16:23
tego jeszcze nie robiłam
kielcok1 09.11.2011 17:07
a co na to ananas?
romanrafal
romanrafal 10.07.2011 10:14
świetne
rakow2
rakow2 10.04.2011 15:29
super
Jolanta40 27.12.2010 20:06
pychota
aginaa 23.12.2010 17:11
na pewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat