Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona wątróbka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 2 szt
wątróbka drobiowa 75 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
margaryna 1/4 kostki
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona wątróbka

Wątróbkę drobiową oczyszczamy z błonek i myjemy. Po osuszeniu posypujemy do smaku czarnym mielonym pieprzem oraz mąką pszenną. Cebulę obieramy z łupin i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy margarynę i szklimy pokrojoną cebulę. Wyciągamy cebulę na talerz a na tłuszczu smażymy wątróbkę z każdej strony. Przed końcem smażenia wkładamy ponownie cebulę i smażymy jeszcze chwilkę. Przed podaniem przyprawiamy solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 19.10.2014 23:42
dobrze zrobiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak