Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Smażona panga

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi
2
cebula
2
oliwa
bazylia
Sklep Prymat
sok z cytryny
sól
Sklep Prymat
jajko
1
mleko
1 łyżka
mąka
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona panga

Filety pokroić na średniej wielkości kawałki, następnie skropić sokiem z cytryny oraz doprawić solą i pieprzem. Całość odstawić na 20 minut. W głębokim talerzu roztrzepać jajko widelcem, dolać mleko i wymieszać. Maczać w tym kawałki ryby, a następnie obtaczać je w mące. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej rybę. Cebule posiekać i dorzucić do ryby. Posypać odrobiną bazylii. Rybę smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak