Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona flądra

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 4 kawałki
sól do smaku
mielony pieprz do smaku
limonka 1 szt
mąka pszenna do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona flądra

Umyte i osuszone kawałki ryby przyprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem,a także sokiem wyciśniętym z limonki. Przyprawioną rybę odstawiamy na kilkanaście minut aby nabrała smaku. Kawałki ryby obtaczamy w mące pszennej, a potem smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony aż będą rumiane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak