Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona fasolka szparagowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
margaryna 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona fasolka szparagowa

Kroki postępowania

1
Z fasoli odcinamy oba końce. Dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka.
Krok 1 - Smażona fasolka szparagowa foto
2
Zalewamy wodą, przyprawiamy Kucharkiem i gotujemy na wolnym gazie, aż będzie prawie miękka.
Krok 2 - Smażona fasolka szparagowa foto
3
Następnie odcedzamy i pozostawiamy na chwilę, aby obeschła.
Krok 3 - Smażona fasolka szparagowa foto
4
Na patelni rozpuszczamy łyżkę margaryny i wrzucamy na nią fasolkę, przyprawiamy Magi i smażymy do momentu aż fasolka będzie lekko przypieczona.
Krok 4 - Smażona fasolka szparagowa foto
5
Na koniec fasolę posypujemy bułka tartą, mieszamy i jeszcze chwilę smażymy. Bułka powinna lekko się zrumienić.
Krok 5 - Smażona fasolka szparagowa foto
6
Podajemy na gorąco, idealnie sprawdza się jako drugie danie do obiadu.
Krok 6 - Smażona fasolka szparagowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta1973 02.09.2013 13:56
margaryna ???? uzyj chociaz masla klarowanego do tego jeszcze moze chociaz cos oryginalnego to mzoe bedzie podobne do przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak