Smażona fasolka szparagowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa zielona

    200 gram
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę obieramy i gotujemy w wodzie z 1/2 łyżeczki kucharka, gotujemy do miękkości. Wyjmujemy, odcedzamy.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy bułkę tartą i resztę kucharka, mieszamy, dodajemy fasolkę, mieszamy i wykładamy na talerz. Można też użyć fasolki z poprzedniego dnia, wówczas smażymy troszkę dłużej, aby fasolka się podgrzała.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JaPaqc 26.08.2012 13:20
ja robiłem bez bułki tartej
ziutula 12.06.2012 22:42
taką fasolkę to mogę jeść i jeść..
caffee_tea 20.03.2012 22:05
dobre
caffee_tea 20.03.2012 22:05
dobre
Robert10 16.03.2012 19:53
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat