Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona dorada

4.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dorada 2 szt
oliwa 2-3 łyżki
czosnek 2 ząbki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyzeczki
sól 1/2 łyżeczki
masło klarowane 2-3 łyżki
olej do smażenia 1/2 szklanki
mąka pszenna
sos worcester 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona dorada

W małej miseczce wymieszać składniki marynaty, czyli: oliwę z oliwek, przeciśnięty przez praskę czosnek, czosnek niedźwiedzi, sos worcestershire, pieprz i sól.

Rybę muyć, osuszyć i natrzeć przygotowaną marynatą -w środku i na zewnątrz. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.

Po tym czasie rybę wyjąć, oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu - mieszance masła i oleju.

POdawać z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 14.01.2014 19:03
pyszna rybka,lubię
Alex_M 12.11.2013 10:45
wspaniała rybka :)
bog.sa 11.11.2013 21:07
droga ryba, ale bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak