Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
cukinia 40 dkg
kurkuma 1 szczypta
gałka muszkatołowa 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 (w płatkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać.
Krok 1 - Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi foto
2
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem.
Krok 2 - Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi foto
3
Cukinię obrać i pokroić w kostkę (bez pestek).
Krok 3 - Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi foto
4
Dodać ją do cebuli.
Krok 4 - Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi foto
5
Dodać też wszystkie przyprawy.
Krok 5 - Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi foto
6
Wymieszać i smażyć wszystko tak długo, aż cukinia zrobi się miękka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 6 - Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 01.09.2012 15:50
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak