Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej do smażenia

  • cukinia

    40 dkg
  • kurkuma

    1 szczypta
  • gałka muszkatołowa

    1 szczypta
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 (w płatkach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi foto
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać.
Krok 2 - Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi foto
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem.
Krok 3 - Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi foto
Cukinię obrać i pokroić w kostkę (bez pestek).
Krok 4 - Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi foto
Dodać ją do cebuli.
Krok 5 - Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi foto
Dodać też wszystkie przyprawy.
Krok 6 - Smażona cukinia z ziołami prowansalskimi foto
Wymieszać i smażyć wszystko tak długo, aż cukinia zrobi się miękka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 01.09.2012 15:50
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat