Smarowidło z grzybów leśnych z ziołami.

Smarowidło z grzybów leśnych z ziołami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    70 dag
  • cebula biała

    3 sztuki
  • masło

    10 dag
  • śmietana 30%

    100 ml
  • Chleb wiejski

    na zakwasie 2 kromki
  • estragon

    1 łyżeczka
  • grzyby suszone

    szczypta
  • pieprz czarny mielony

  • sól himalajska

  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


1.

1. Grzyby oczyścić, i bardzo drobno pokroić.Cebule także obrać i pokroić w jak najdrobniejszą kostkę. Cebule zeszklić na maśle. Grzyby usmażyć i odstawic do wystudzenia. 2. Składniki przełożyc do miski, połączyć ze sobą ,dodać tymianek , estragon, szczyptę zmielonych suszonych grzybów, śmietanę i pokruszony chleb . Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Smarowidło wstawić do lodówki na conajmniej kilka godzin. Podawać z pieczywem, smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sliwka

15.12.2015 19:20
Fajny przepis;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat