Smarowidło kiełbasiano- chrzanowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa podwawelska

    1 szt
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    3 łyż
  • masło

    2 łyż
  • cebula

    1 szt
  • pieprz

  • sól

  • chrzan tarty

    6 łyż
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić drobniutko lub zemleć na dużych oczkach maszynki do mięsa. Dorzucić pokrojoną w kosteczkę cebulę, musztardę, chrzan i łyżkę masła. Mieszać do uzyskania pożądanego wyglądu i doprawić do smaku. W zależności jaką kiełbasę weźmiemy może być potrzebne więcej przypraw lub chrzanu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaDD 10.06.2013 11:33
bardzo ciekawy przepis
Luka Li 09.06.2013 23:10
Ciekawe smarowidło!
Barbara13 09.06.2013 15:29
bardzo lubię takie smarowidełka:)
Konczi 09.06.2013 15:13
lubię takie smarowidełka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat