Smalec własnej roboty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1 kg
  • cebula

    5 sztuk
  • czosnek ząbki

    6 sztuk
  • pieprz czarny grubomielony

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę pokroić w kostkę i smażyć,aż wytopią się z niej skwarki.Na patelnię odlać trochę wytopionego smalcu bez skwarek i zeszklić na niej posiekaną na drobno cebulę i roztarty z solą czosnek.dodać je do rondla i delikatnie zamieszać.Doprawić pieprzem i solą.Zostawić do zastygnięcia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia/tubisiek 29.08.2012 08:37
czasem i ja taki zrobię ale bez czosnku ;)
Papryczka 31.03.2012 13:01
też lubię taki smaluszek
Wacław 29.01.2012 08:37
domowy najlepszy
Karmel 22.01.2012 21:58
pycha
kuklik 22.10.2011 17:23
pyszniutki
Magdalena1110 26.08.2011 07:11
też robię
Iwona51 05.08.2011 10:22
najlepszy taki
ronald88 11.07.2011 14:11
extra
smakoszek 10.07.2011 08:06
Pyszny ,i do tego moje ogóreczki małosolne - niebo w \"gębie\"
Tika4444 01.07.2011 08:29
do tego chlebek i ogórek kiszony - pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat