Smalec

Smalec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    60 dkg
  • cebula

    2 sztuki
  • kiełbasa śląska

    30 dkg
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Smalec

Słoninę pokroić w drobną kostkę, stopić. Cebulę i kiełbasę drobno pokroić, dodać to topionego smalcu. Kiedy wszystko będzie stopione, doprawić do smaku majerankiem, kucharkiem i pieprzem. Kiedy przestygnie przelać do słoika, przechowywać w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Justyna Jussstiii 20.12.2011 09:22
mniam
Motorek 08.12.2011 10:41
najlepszy domowy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat