Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalcowe roladki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 2 kostki
śmietana 12% 400 ml
drożdże 3 dag
mąka pszenna 1 kg
marmolada 400 dag

Porada

Gotowe roladki możemy polukrować.

Przepis i sposób przygotowania na: Smalcowe roladki

Kroki postępowania

1
Przekładamy kostki smalcu do większej miski i dajemy śmietanę.
Krok 1 - Smalcowe roladki foto
2
Dodajemy drożdże, wsypujemy mąkę pszenną.
Krok 2 - Smalcowe roladki foto
3
Zarabiamy ciasto smalcowe.
Krok 3 - Smalcowe roladki foto
4
Rozwałkowujemy ciasto.
Krok 4 - Smalcowe roladki foto
5
Smarujemy ciasto marmoladą. Zawijamy ciasto w rulon.
Krok 5 - Smalcowe roladki foto
6
Kroimy małe roladki, układamy na blaszce. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 6 - Smalcowe roladki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.02.2015 14:19
ładnie wyglądają te ciasteczka
Mira85 05.02.2015 21:41
Smaczne ciastka
jola91 05.02.2015 21:35
całkiem fajnie wyglądają
halina17 05.02.2015 21:06
Smacznie wyglądają.
Zdzisław 05.02.2015 20:43
takie słodkości lubię
RenataZ-et 05.02.2015 20:27
śliczne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak