Smaczny rosołek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1/2 szt
  • skrzydełka z indyka

    1 szt
  • kacze udka

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • por

    1 szt mała
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 gałązka
  • cebula

    1 szt mała
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, zalać wodą i postawić do gotowania. Dodać obraną i umytą marchew, troszkę posolić i gotować.
Por oczyścić i opłukać razem z natką pietruszki i dodać do rosołu. Gotować do miękkości mięsa na wolnym ogniu ok 2 godz.
Pod koniec gotowania dodać opieczoną na suchej patelni cebulę. Doprawić do smaku.
Podawać z makaronem choć można też z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat