Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaczna fasolka po Bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
boczek wędzony 80 dag
mięso wieprzowe 1 kg
kiełbasa 1 kg
koncentrat pomidorowy 2 puszki
sól i pieprz 1 do smaku
cebula 3 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smaczna fasolka po Bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę "Jaś" gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Smaczna fasolka po Bretońsku foto
2
Cebule siekamy. Mięso wieprzowe kroimy w grubszą kostkę i podsmażamy w rondlu razem z cebulą. Boczek i kiełbasę również kroimy i wrzucamy do mięsa. Chwilę dusimy.
Krok 2 - Smaczna fasolka po Bretońsku foto
3
Gdy mięso będzie miękkie, wrzucamy fasolkę.
Krok 3 - Smaczna fasolka po Bretońsku foto
4
Najlepiej dać jedno opakowanie przyprawy do fasoli(jeżeli taką mamy) Na koniec dajemy do koncentrat, posypujmy majerankiem, zagotowujemy,
Krok 4 - Smaczna fasolka po Bretońsku foto
5
Gotowe danie podajemy z pieczywem.
Krok 5 - Smaczna fasolka po Bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 28.04.2015 10:06
Lubię taką!
w mojej kuchni 28.04.2015 09:08
pyszne i syte jedzonko..
Łukasz15 28.04.2015 08:56
Bardzo apetyczna
Konczi 28.04.2015 08:27
oj .. zjadłabym porcyjkę takiej fasolki
zabcia117 28.04.2015 07:04
Pychotka. Taka jak lubię :)
Ewelina1991 28.04.2015 06:44
bardzo smaczna fasolka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak