Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słupeckie kolorowe szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 20 dag
cebula 1 szt
żółtko jajek 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
olej
kiwi 1 szt
śliwka węgierka 1 szt
mandarynka 1 szt
banan 1 szt
jabłko 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Słupeckie kolorowe szaszłyki

Cebulę ścieramy na małych oczkach i odciskamy. Dodajemy do mięsa razem z żółtkiem i 1-2 łyżkami tartej bułki. Wyrabiamy masę i doprawiamy ja solą i pieprzem. Owoce dokładnie myjemy i kroimy w kostkę, krążki i półksiężyce. Z masy mięsnej formujemy kulkę i smażymy na rumiano. Kroimy w kostki. Nadziewamy na patyczki na przemian z owocami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 28.03.2013 12:04
ciekawe połączenie
magdziorka6 09.12.2012 16:58
witaminowe szaszłyki,smakowite
ALAGOR 26.10.2012 15:34
dostawa owocow i mielone w lodowce ;)
pacpaw 25.10.2012 19:39
chyba goście byli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak