Słonina topiona

Słonina topiona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    15dag
  • słonina

    40dag
  • kiełbasa

    15dag
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • jabłko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę pokroić w bardzo drobną kostkę i stopić w większym naczyniu.Do lekko zrumienionej słoniny dodać drobno pokrojone cebulę i kiełbasę oraz starte jabłko i wszystko razem jeszcze krótko podsmażyć .Przyprawić do smaku majerankiem ,sola i pieprzem.Lekko przestudzoną słoninę przelać do garnka kamiennego .Po wystygnięciu przechowywać w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat