Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słonina topiona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 15dag
słonina 40dag
kiełbasa 15dag
majeranek
sól
pieprz
jabłko

Przepis i sposób przygotowania na: Słonina topiona

Słoninę pokroić w bardzo drobną kostkę i stopić w większym naczyniu.Do lekko zrumienionej słoniny dodać drobno pokrojone cebulę i kiełbasę oraz starte jabłko i wszystko razem jeszcze krótko podsmażyć .Przyprawić do smaku majerankiem ,sola i pieprzem.Lekko przestudzoną słoninę przelać do garnka kamiennego .Po wystygnięciu przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak