Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słoneczna zupa pomidorowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1,5 kg
wywar z kurczaka 0,5 litr
suszone pomidory 8 sztuka
jogurt naturalny
natka pietruszki
sos chili
parmezan
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Słoneczna zupa pomidorowa

Pomidory zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki. Usuwamy szypułki i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy do garnka z grubym dnem i dusimy pod przykryciem przez 10 minut.

Zmniejszamy ogień, zdejmujemy pokrywkę i gotujemy pomidory do odparowania połowy płynu.

Pomidory dokładnie miksujemy i przecieramy przez sito.

Wlewamy bulion drobiowy i gotujemy do chwili uzyskania pożądanej konsystencji. Dodajemy pokrojone w paski pomidory i dokładnie miksujemy.

Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem chili.

Nalewamy na talerze. Posypujemy startym parmezanem. Przybieramy gęstym jogurtem naturalnym i drobno posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.04.2014 11:44
same pyszności podano
adelajda 27.04.2014 09:07
ładnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak