Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słoneczna sałatka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 50 gram
ananas świeży 1/2 sztuki
cytryny 1 sztuka
awokado 1 sztuka
miód 2 łyżeczki
oliwa
wołowina 100 (suszona)
orzechy 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Słoneczna sałatka

Plastry wołowiny rwiemy na mniejsze kawałki i mieszamy z roszponką.

Ananasa kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek z sokiem z ½ cytryny i 2 łyżeczkami miodu. Wrzucamy ananasa i na średnim ogień podpiekamy około 4-5 minut (aż lekko zmięknie). Orzechy włoskie kroimy na mniejsze kawałki (uwaga tylko, żeby nie zrobić miału). Po ściągnięciu ananasa z patelni, na pozostałym soku podsmażamy orzechy włoskie. Ananasa i orzechy pozostawiamy do przestygnięcia.

Obrane awokado kroimy w kostkę i namaczamy w soku z cytryny – w ten sposób zapobiegamy jego zbrązowieniu i pozostanie dalej w pięknym żółto-zielonym kolorze.

Na talerzu układamy 2 plastry wołowiny. Na jednym delikatnie układamy awokado. Do roszponki i wołowiny przekładamy ananasa i orzechy. Lekko mieszamy. Przekładamy na talerz.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 20.03.2013 18:38
Smakuje również rewelacyjnie :-) a ile witamin w te jeszcze zimne dni. Smacznego wszystkim :-)
sanielcia 20.03.2013 16:20
Wygląda bardzo ciekawie, aż ślinka cieknie
Gary Michy 20.03.2013 08:17
Wygląda bardzo apetycznie! :)
miroslawa 20.03.2013 05:51
wygląda ciekawie
kasienka23 19.03.2013 20:46
pyszna taka sałatka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak