Słone precelki z makiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    szklanka
  • masło

    100g
  • jajko

    1
  • sól

    łyżka
  • mak

  • śmietana

    2łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ucieramy z mąką, następnie dodajemy śmietanę, żółtko, sól i zagniatamy ciasto. Wstawiamy do lodówki na około 1,5 godziny.

Kawałki ciasta rolujemy na cieniutkie rurki a następnie zawijamy z nich precelki.

Precelki smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy makiem.

Układamy na blasze z papierem do pieczenia i pieczemy w 180ºC przez ok. 10-12 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wokalista 21.12.2011 10:22
mniami !
Jaheira11 07.11.2011 22:12
bardzo fajnie wyglądają :)
PaniMISIOWA 06.10.2011 07:50
tak wspaniale wyglądają, że skradły mój głos :-)
Sarenka 02.10.2011 07:40
Ladniutkie
eli_555 25.06.2011 23:09
pyszniutkie
agnieszka214 13.05.2011 20:36
apetyczne
Ewa111 08.10.2010 17:48
świetne te precelki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat