Słone paluszki śmietankowe

Słone paluszki śmietankowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • margaryna

    1/2 kostka
  • śmietana

    1 szklanka
  • sól

    szczypta
  • kminek

  • drożdże

    odrobina
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy sól, śmietanę rozmieszaną z drożdżami, kminek. Ciasto wyrabiamy, formujemy niewielkie wałeczki-paluszki, Wierzch smarujemy rozkłóconym białkiem, posypujemy kminkiem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat