Słone paluszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    3 dag
  • masło

    25 dag
  • sól

    1 łyżeczka
  • żółtko

    1 sztuka
  • cukier

    2 łyżeczki
  • śmietana

    1/2 l
  • kminek

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąki dajemy tyle ile ciasto zabierze. Mąkę posiekać z masłem, drożdże rozkruszyć, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Rozwałkować i kroić radełkiem ciasto. Smarować białkiem, posypać kminkiem i piec w piekarniku na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat