Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodziak na herbatnikach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 2 paczki
dżem porzeczkowy 1 słoik
masa krówkowa 1 puszka
budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 0,5 litra
masło lub margaryna 200 gram
śmietana 0,5 litra
płatki migdałowe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Słodziak na herbatnikach

Na 0,5 litra mleka ugotwować budyń waniliowy, a po przestudzeniu utrzeć z 200g masła lub margaryny.
Na blaszce układać warstwami:
herbatniki
krem budyniowy
herbatniki
masa krówkowa
herbatniki
dzemik
Ubita śmietana z cukrem (wg uznania)+ 2 sztuki śmietanfixu.
Na wierzchu posypujemy uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 30.01.2013 01:35
Fajny przepis :)
kasienka23 29.01.2013 18:00
wyśmienite
Ania28 29.01.2013 16:41
mega słodkie
Monika-twin 29.01.2013 12:21
musi byc pycha
V_kuchareczka 29.01.2013 10:55
wygląda bardzo apetycznie
Pyszota 29.01.2013 10:31
super
Alex_M 29.01.2013 10:30
slodziutkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak