Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-kwaśne kotlety schabowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 1 kg
jaja 2 sztuki
mąka 5 łyżek
pieprz do smaku
olej do smażenia

Marynata do mięsa

Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżeczki
ketchup pikantny 2 łyżeczki
sos sojowy 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-kwaśne kotlety schabowe

Kroki postępowania

1
1. Schab kroimy, rozbijamy na plastry. Każdy plaster z obu stron posypujemy pieprzem.
Krok 1 - Słodko-kwaśne kotlety schabowe foto
2
2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy plastry schabu, dokładnie nacieramy je marynatą i wkładamy na minimum dwie godziny do lodówki (najlepiej na noc)
Krok 2 - Słodko-kwaśne kotlety schabowe foto
3
3. Kotlety maczamy w roztrzepanym jajku, następnie panierujemy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony.
Krok 3 - Słodko-kwaśne kotlety schabowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 21.01.2015 19:38
Przepyszne kotlety :)
Cynamonka 20.01.2015 17:56
Coś nowego na obiad.
Bernadeta1 20.01.2015 17:46
na pewno bardzo smaczne kotlety
romanrafal
romanrafal 20.01.2015 16:32
smaczne kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak