Słodko-kwaśne kotlety schabowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • schab bez kości

    1 kg
  • jaja

    2 sztuki
  • mąka

    5 łyżek
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Marynata do mięsa

  • Musztarda delikatesowa Prymat

    2 łyżeczki
  • ketchup pikantny

    2 łyżeczki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • miód płynny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Słodko-kwaśne kotlety schabowe foto
1. Schab kroimy, rozbijamy na plastry. Każdy plaster z obu stron posypujemy pieprzem.
Krok 2 - Słodko-kwaśne kotlety schabowe foto
2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy plastry schabu, dokładnie nacieramy je marynatą i wkładamy na minimum dwie godziny do lodówki (najlepiej na noc)
Krok 3 - Słodko-kwaśne kotlety schabowe foto
3. Kotlety maczamy w roztrzepanym jajku, następnie panierujemy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Futka 21.01.2015 19:38
Przepyszne kotlety :)
Cynamonka 20.01.2015 17:56
Coś nowego na obiad.
Bernadeta1 20.01.2015 17:46
na pewno bardzo smaczne kotlety
romanrafal 20.01.2015 16:32
smaczne kotlety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat