Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy z serem camembert
jeśli masz ochotę na naprawdę rewelacyjny kotlet schabowy, zapraszam do zrobienia tego przepisu. Dobrze rozbite kawałki schabu trzeba otoczyć w przyprawie do schabowego, bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do złotego koloru.
Kroki postępowania
Rozbić mięso na grube plastry. Doprawić przyprawą do kotleta schabowego, obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z mąką i smażyć na rozgrzanej patelni, na małym ogniu.

Gdy jedna strona jest już usmażona, przewracamy kotlety na drugą, a na wierzch kładziemy połówki sera camembert. Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy na jak najmniejszym ogniu. Kiedy widzimy, że ser jest miękki, nacinamy nożem brzegi w kilku miejscach, aby ser mógł się wylać.
Smażymy pieczarki na złoto.

Kotlety wyłożyć na talerz i posypać pieczarkami. ten rewelacyjny kotlet schabowy najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami, z plasterkami cytryny, jako dodatek. Danie posyp świeżą natką pietruszki.
