Słodkie śledziki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    do smaku
  • śledzie

    500 (w zalewie solnej)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczymy w gotowanej wodzie przez kilka godzin. Rodzynki zaparzamy w gorącej wodzie. Śledziki kroimy w małe części - ok 3 cm. Układamy w naczyniu warstwę śledzi, posypujemy rodzynkami, znowu śledzie itd. Na koniec zalewamy oliwą z oliwek i odstawiamy na ok 3 godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 22.01.2014 10:42
ciekawy przepis na śledzie
ben-ka 11.12.2013 09:27
Mnie by smakowały.
Krystyna32 18.07.2013 20:56
ciekawy przepis
Ada-Gaba 30.01.2013 07:02
pomysłowe z rodzynkami
fictor123 02.01.2013 08:17
pyszne
Gosia20 21.08.2012 13:45
wow super
Katarzyna59 20.07.2012 19:52
pychota
olkaaa 16.05.2012 08:08
pycha
smakoszek 19.02.2012 13:08
pyszne
gacopierz23 22.12.2011 16:26
przyda się na święta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat