Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Słodkie paluszki z ciasta francuskiego błyskawiczne

5.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
1 płat
cukier trzcinowy
2-3 łyżki
białko
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie paluszki z ciasta francuskiego błyskawiczne

Ciasto francuskie posmarować rozmąconym jajkiem, posypać obficie cukrem.
Pokroić w 1-2 cm paski. Każdy pasek chwycić za oba końce i skręcić w przeciwnych kierunkach tak, aby powstała sprężynka.
Ułożyć na blasze i wstawic do nagrzanego do 200°C piekarnika.
Piec ok 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak