Słodkie paluszki z ciasta francuskiego błyskawiczne

Słodkie paluszki z ciasta francuskiego błyskawiczne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 płat
  • cukier trzcinowy

    2-3 łyżki
  • białko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Słodkie paluszki z ciasta francuskiego błyskawiczne

Ciasto francuskie posmarować rozmąconym jajkiem, posypać obficie cukrem.
Pokroić w 1-2 cm paski. Każdy pasek chwycić za oba końce i skręcić w przeciwnych kierunkach tak, aby powstała sprężynka.
Ułożyć na blasze i wstawic do nagrzanego do 200°C piekarnika.
Piec ok 10-15 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat