Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słodkie kolorowe serduszka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
masło 100 g
cukier puder 70 g
jajko 1 sztuka
barwniki

Przepis i sposób przygotowania na: słodkie kolorowe serduszka

Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem, a następnie dodaj miękkie masło. Możesz pokroić je nożem na mniejsze kawałki i dodać do mąki razem z jajkiem. Zagnieć ciasto, a następnie podzielić je na trzy części. Jedną pozostawi bez barwnika, a do dwóch kolejnych dodaj odrobinę zieleni i czerwieni. Kolorowe masy zagnieść do uzyskania jednolitej barwy. Kulki zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej dwie godziny.

Ciasto rozwałkuj na grubość ok. pół cm. Powycinaj foremkami serduszka i układaj je na blasze wyłożonej papierem. Blachę z ciastkami włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz około 10-15 minut, aż się zarumienią.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 21.05.2013 20:24
pięknie wyglądają
Rossie 21.05.2013 14:34
bardzo śliczne, właśnie też miałam skojarzenie,ze wykorzystam przy okazji ubierania choinki :)
IwonaDD 21.05.2013 14:10
fajnie się prezentują
jerzy3 21.05.2013 13:54
zwykłe ciastka z dodatkiem barwników.Wolałbym do dekoracji je zostawić np.jako ozdoby choinkowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak