Przepis i sposób przygotowania na: Słodki sen
Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części, do jednej dodajemy kakao. Dwie pieczemy bez dodatków, a na tą z kakao wykładamy powidło i pianę.
Piana:
Z białek ubijamy pianę na sztywno, pod koniec dodajemy cukier. Orzechy siekamy i waz z kokosem mieszamy z pianą. Pianę wykładamy na ciasto. Pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Masa:
W gorącym mleku rozpuszczamy batonik. Margarynę ucieramy na puch z cukrem pudrem i wódką, pod koniec dodajemy chłodny batonik.
Masa śmietanowa:
Śnieżki przygotowujemy jak napisane na opakowaniu. Pod koniec dodajemy cukier puder i letnią żelatynę rozpuszczoną we wrzątku. Galaretkę przygotowujemy jak na opakowaniu napisane. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia, po czym kroimy w kawałki i mieszamy ze śnieżką.
Przełożenie ciasta:
Ciasto z dodatkami- masa-ciasto- masa śmietanowa- ciasto-polewa