Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słodkawa zupa pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion

woda 2 litry
indycza szyjka 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
przyprawa uniwersalna 3 ziarenka
pieprz 0.5 do smaku
Bazylia suszona Prymat 0.5 łyżeczki
oregano opcjonalnie

dodatki

makaron grube wstążki 1 kartonik
włoszczyzna
papryka czerwona 1 sztuka
natka pietruszki
mąka 2 łyzki
śmietana 18 proc 3 łyzki

Porada

Papryka czerwona nie jest konieczna ale dodaje fajny efekt. Zamiast szyjek mozna rowniez uzyc innego miesa nie koniecznie drobiowego.

Przepis i sposób przygotowania na: słodkawa zupa pomidorowa

Z wody szyjek ,kostek rosołowych i przypraw ugotowac bulion,kiedy bedzie juz aromatyczny i tłuściutki dodac kartonik przecieru pomidorowego,w osobnym pojemniczku sparzyc i zblendowac papryke.wyłowic z wywaru liscie laurowe ,ziele angialskie i szyjki.dolac papryke,podgotowac i posłodzic (ok 2-3łyzki cukru w zaleznosci od poziomu kwasoty wywaru)mąke wymieszac z zimna wodą w sporym kubku,dodac smietane i zachartowac odrobina wywaru z garnka.podkrecic gaz aby mocno wrzał wywar a gdy w mące ze smietana nie bedze juz grudek wlac do wrzacego wywaru.jeszcze chwile gotowac.podawac z makaronem lub ryzem,udekorawac odrobina smietany i pietruszka zielona

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak