Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słodka zebra

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 45 dag.
cukier 1 2/3 szkl.
jajko 6 szt.
woda 250 ml.
olej 3/4 szkl.
proszek do pieczenia 1.5 dag.
cukier waniliowy 1.5 dag.
kakao 3 łyżeczki
mąka pszenna 3 łyżeczki
masło do posmarowania blachy
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania blachy

Przepis i sposób przygotowania na: słodka zebra

Kroki postępowania

1
Ubić pianę z białek.Utrwalić cukrem.Nastepnie dodawać po jednym żółtku.Ubić.Dodać olej i wodę .Ubić.Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.Wymieszać.
Krok 1 - słodka zebra foto
2
Ciasto podzielić na dwie częsci.Do pierwszej dodać kakao.Wymieszać.Do drugiej części dodać mąkę pszenną(3 łyżeczki).
Krok 2 - słodka zebra foto
3
Na środek blachy kłaść łyżką na przemian ciasto jasne a na nie ciasto ciemne.Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180*C przez około 60 min.
Krok 3 - słodka zebra foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 13.07.2013 18:20
Wygląda świetnie
TEtalicha 03.07.2013 11:09
pysznie wyglada :)
Pietruszka 26.06.2013 22:48
fajnie wygląda
kamyk 09.04.2013 09:02
bardzo lubię
wyattearp 20.01.2013 15:24
super !!!!!!!!!
marcia7 20.01.2013 11:57
doskonałe ciasto
Andrzej8 20.01.2013 11:32
Naprawdę smakowita
Poison1988 20.01.2013 11:17
przesłodka :) i pewnie też przepyszna :)
fotoviderek 20.01.2013 09:32
Wgląda świetnie, smakuje na pewno też :)
Alex_M 20.01.2013 00:55
musze koniecznie zrobic :)
Sisterskitchen 20.01.2013 00:07
też lubię, dawno nie jadłam
anja3107 19.01.2013 23:36
bardzo lubię zebrę
Cukiereczek13 19.01.2013 23:19
pysznie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak