Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka choinka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki na ciasteczka

margaryna 1 szt
mąka pszenna 450 g
cukier 50 g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
jajko
skórka pomarańczowa 1 szt

Dodatkowo

cukier puder 200 g
sok z cytryny 1-2 łyżki
perełki cukrowe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka choinka

Margarynę zagnieść z cukrem, mąką, proszkiem, jajkiem i startą skórką z pomarańczy. Uformować kulę, którą następnie zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 1 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 180 C. Ciasto rozwałkować na stolnicy i wykrawać różnej wielkości gwiazdki. Piec w piekarniku ok 15 minut.
Z cukru pudru i soku utrzeć lukier i udekorować ciasteczka, następnie skleić lukrem tworząc choineczkę. Na końcu udekorować perełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.01.2017 11:32
ładna choinka
Pani Domu 30.12.2016 13:12
bardzo ładna choinka
Agnieszka-87-25 29.12.2016 15:28
bardzo ładna
dodi 29.12.2016 15:23
ale pyszniutka
ilka01 29.12.2016 15:02
wygląda super :)
Jadwiga/Jaga85 29.12.2016 14:51
śliczna choineczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak