Słodka choinka

Słodka choinka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na ciasteczka

  • margaryna

    1 szt
  • mąka pszenna

    450 g
  • cukier

    50 g
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczka
  • jajko

  • skórka pomarańczowa

    1 szt

Dodatkowo

  • cukier puder

    200 g
  • sok z cytryny

    1-2 łyżki
  • perełki cukrowe

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę zagnieść z cukrem, mąką, proszkiem, jajkiem i startą skórką z pomarańczy. Uformować kulę, którą następnie zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 1 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 180 C. Ciasto rozwałkować na stolnicy i wykrawać różnej wielkości gwiazdki. Piec w piekarniku ok 15 minut.
Z cukru pudru i soku utrzeć lukier i udekorować ciasteczka, następnie skleić lukrem tworząc choineczkę. Na końcu udekorować perełkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

03.01.2017 11:32
ładna choinka

Pani Domu

30.12.2016 13:12
bardzo ładna choinka

Agnieszka-87-25

29.12.2016 15:28
bardzo ładna

dodi

29.12.2016 15:23
ale pyszniutka

ilka01

29.12.2016 15:02
wygląda super :)

Jadwiga/Jaga85

29.12.2016 14:51
śliczna choineczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat