Śliwkowe z grubą warstwą kruszonki .

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    1 SZKLANKA
  • jaja

    3
  • cukier waniliowy

    1
  • olej

    100 ml
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • szczypta soli

  • śliwki węgierki

    1 kg
  • kruszonka

  • masło

    0,5 kostki
  • cukier

    0,5 szklanki
  • mąka

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka utrzyj z cukrami i szczyptą soli , wlej olej , połącz . Dodaj mąkę i proszek do pieczenia , dokładnie wymieszaj . Ciasto wlej na natłuszczoną blachę ułóż pokrojone wypestkowane śliwki . Kruszonka : Składniki utrzyj w palcach , posyp ciasto . Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp 170 stopni . Piecz 45 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 28.08.2013 15:10
Moje ulubione smaki;)
SmakolykiJoanny 28.08.2013 08:21
Lubie takie proste ciacha :)
Renata9 28.08.2013 07:12
smakowite ciacho
Monika-twin 27.08.2013 23:55
sezonowe fajne ciasto
treonina 27.08.2013 23:33
bardzo fajny przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat