Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLIWKI W SOSIE WŁASNYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
cukier - kilka łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLIWKI W SOSIE WŁASNYM

Śliwki umyj, natnij i wyciągnij pestki. Powkładaj ciasno do słoików \"dzemówek\" i zasyp każdy słoik czubata łyżka cukru. Zakręć słoik ale nie na maxa!! by para mogła z nich uchodzić w czasie pasteryzacji. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp 100\'C na 30 min. wyłącz piekarnik i poczekaj , aż słoiki ostygną,a następnie sprawdź czy słoiki się domknęły. Śliwki z czasem puszczą sok, ich objętość w słoiku zmniejszy się, ale zachowają naturalny smak. Są doskonałe do deserów, mies oraz jako przekąska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak