Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w marynacie selerowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

śliwki węgierki 1 kg
seler naciowy 2 łodygi

Składniki na zalewę

ocet 1 szklanka
Gorczyca biała cała Prymat 2 1/2 łyżeczki/mielona
cukier 70 dag
sól 1/2 łyżeczki
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w marynacie selerowej

Wykonanie:
Śliwki umyć, usunąć pestki i pokroić na ćwiartki. Seler zaś pokroić na cienkie plastry. Ocet wlać do garnka z dwoma szklankami wody, wsypać sól i cukier i zagotować mieszając. Włożyć śliwki do gorącej zalewy i gotować przez 10 minut. Następnie śliwki wyjąć z zalewy i wraz z selerem włożyć do wyparzonych słoików. Do zalewy dodać, zmieloną gorczycę, wymieszać i ostudzoną zalać śliwki. Zamknąć słoiki, pasteryzować około 15 minut. Przechowywać w ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 17.10.2015 19:59
podane przepięknie
2milutka 17.10.2015 12:09
bardzo pomysłowe!
adelajda 17.10.2015 11:30
a to ciekawe
gosia56 17.10.2015 11:25
ciekawy przepis
pestka 17.10.2015 10:26
bardzo ciekawa propozycja
ben-ka 17.10.2015 08:59
Ciekawa jestem jak to smakuje.
paulina2157 17.10.2015 08:34
ciekawe połączenie
norweska20 16.10.2015 23:50
intrygujące połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak