Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Śliwki w biszkopcie

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki
1/2 kg
mleko
1/2 szkl
jajko
3 szt
mąka pszenna
3/4 szkl
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki
cukier
1/3 szkl
cynamon
1 szczypta
Sklep Prymat
skórka cytrynowa
sok z cytryny
2 łyżki
masło
1 łyżka
sól
szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w biszkopcie

Mleko zmiksowac z jajkami, mąką, proszkiem, cukrem oraz szczyptą soli. Dodac skórkę i sok z cytryny. Zaroodporne naczynie posmarowac masłem. Na dnie ułożyc polówki śliwek. Posypac je cynamonem i zalac ciastem Piec 30 minut w temp. 200 stopni. Podawac na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 10.01.2014 13:39
pyszne, często robię podobne :)
Renataj 11.10.2013 22:55
Proste i apetyczne
ana1 11.10.2013 21:39
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak