Śliwki w biszkopcie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    1/2 kg
  • mleko

    1/2 szkl
  • jajko

    3 szt
  • mąka pszenna

    3/4 szkl
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    1/3 szkl
  • cynamon

    1 szczypta
  • skórka cytrynowa

  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zmiksowac z jajkami, mąką, proszkiem, cukrem oraz szczyptą soli. Dodac skórkę i sok z cytryny. Zaroodporne naczynie posmarowac masłem. Na dnie ułożyc polówki śliwek. Posypac je cynamonem i zalac ciastem Piec 30 minut w temp. 200 stopni. Podawac na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 10.01.2014 13:39
pyszne, często robię podobne :)
Renataj 11.10.2013 22:55
Proste i apetyczne
ana1 11.10.2013 21:39
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat