Ślimaki z tortilli z ogórkowym oczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    2 placki
  • serek śmietankowy

    180 g
  • szynka konserwowa

    4 podłużne plastry
  • ogórek konserwowy

    2-4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Placki tortilli smarujemy serkiem na całej powierzchni. Na serku układamy plastry szynki konserwowej (mają zakryć serek). Ogórka kroimy na ćwiartki wzdłuż. Układamy ogórki na jednym boku i zwijamy tortillę dość ciasno w rulon. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Następnie kroimy rulon w plastry około 2 cm, nabijamy na wykałaczki i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 23.03.2015 19:01
bardzo fajna przekąska :)
Ania321 23.03.2015 17:29
Wyglądają bardzo smacznie :)
Czyki 23.03.2015 17:14
Świetna przekąska na imprezkę:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat