Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaki z naleśnika

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mleko 1,5 szklanki
jajko 2 szt
cukier kryształ 1 łyżeczka
sól
majeranek 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaki z naleśnika

Żółtka oddzielić od białek i dodać do przesianej mąki, cukru i mleka. Zmiksować. Oddzielnie ubić białka i delikatnie połączyć ze zmiksowanymi składnikami. Majeranek posiekać, dodać do ciasta. Następnie doprawić solą i pieprzem. Smażyć na oleju z obu stron. Każdy naleśnik zwinąć w rulonik i pokroić w plasterki. Tak przygotowane ślimaki ułożyć na talerzu i zalać rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.02.2013 09:00
fajne
Krystyna32 30.12.2012 00:51
pycha
ben-ka 09.11.2012 12:43
A to ciekawe:) zrób zdjęcie następnym razem ,chętnie zobaczę jak te ślimaczki zachowują się w rosole.
gusia1000 30.10.2012 13:01
Głos oddany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak