Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ślimaki serowe z jagodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 450 g
jajko 2 łyżeczki
cukier puder 60 g
cukier wanilinowy 1 opakowanie
masło 75 g
drożdże 2 łyżeczki
jagody 300 g
maślank 1 szklanka
miód prawdziwy 2 łyżki
twaróg 500 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: ślimaki serowe z jagodami

Wszystkie produkty z pominięciem twarogu i jagód włożyć do miski zagnieść ciasto odstawić na 25 min. Przygotować twaróg z łyżka jogurtu naturalnego laską wanilii 1/2 szklanki cukru pudru. Ser zmiksować blenderem.
Ciasto rozwałkować na 2 duże prostokąty rozsmarować na nim ser położyć jagody i zawijać w rulony następnie posypać cukrem pudrem. Zawinąć w rulony i każdy rulon pokroić na 5 grubych plastrów. Piec w temperaturze 160 stopni przez ok 30 minut. Następnie zasypać cukrem pudrem:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 04.05.2013 22:05
bardzo apetyczne
caralajna 22.03.2013 08:09
naprawdę śliczne wyszły :) ser i jagody brzmią wspaniale
cooleczka 13.03.2013 16:22
wyglądają kusząco
Konczi 01.11.2012 09:17
rany julek ale bym zjadła takiego ślimaczka!
Joanna46 01.11.2012 09:02
Bardzo ładnie się prezentują.
Poison1988 01.11.2012 08:57
i niech nikt nie mówi, że ślimaki są niedobre ;)
Monika-twin 01.11.2012 06:13
ciekawy przepis
Goya 01.11.2012 00:25
super
Adamorek 31.10.2012 23:48
ale dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak