Przepis i sposób przygotowania na: Ślimak
Białka ubić z cukrem dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na blachę i Upiec.
Rolada:
Białka ubić z cukrem dodać żółtka i mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i kakao. Wylać na blachę i Upiec. Gorący biszkopt zwinąć w ścierkę i zostawić do ostygnięcia. Upiec 2 takie biszkopty każdy z pięciu jaj i połowy reszty składników.
Masa:
Z mleka,cukru,cukru waniliowego, budyniu, mąki pszennej i ziemniaczanej , żółtek - ugotować budyń. Margarynę utrzeć i dodać zimny budyń.
Dwie rolady posmarować masą. Zwinąć. Pozostałą masą posmarować biszkopt na bokach ułożyć rolady w środku 2 rzędy połówek brzoskwiń.Brzoskwinie zalać tężejącą galaretką rozpuszczoną w 3 szklankach wody.