Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z szynką szwarcwaldzką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szynka szwarcwaldzka 7 plastrów
ser żółty starty 200 g
keczup 2-3 łyżki
Bazylia suszona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z szynką szwarcwaldzką

Kroki postępowania

1
Ciasto rozwinąć. Posmarować keczupem. Posypać bazylią.
Krok 1 - Ślimaczki z szynką szwarcwaldzką  foto
2
Całość posypać tartym serem żółtym.
Krok 2 - Ślimaczki z szynką szwarcwaldzką  foto
3
Na ciasto położyć plastry szynki, które posypać serem.
Krok 3 - Ślimaczki z szynką szwarcwaldzką  foto
4
Ciasto zwinąć w rulon. I pokroić na plastry o grubości 1 cm. Ciasto można nakłuwać widelcem.
Krok 4 - Ślimaczki z szynką szwarcwaldzką  foto
5
Roladki kłaść na blachę. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180'.
Krok 5 - Ślimaczki z szynką szwarcwaldzką  foto
6
Piec około 30-40 minut aż się z rumienią . Pod koniec pieczenia posypać serem żółtym.
Krok 6 - Ślimaczki z szynką szwarcwaldzką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakołyk 17.04.2015 22:29
Ale szybkie te ślimaczki :-)
Aleksandra/Olcia 17.04.2015 15:47
szybko i smacznie
Wacław 17.04.2015 11:21
znakomita przekąska :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak