Ślimaczki różane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    250 g
  • konfitura z płatków róży

    250 g
  • cukier różany

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozłożone ciasto francuskie posypujemy cukrem różanym i dociskamy. Następnie smarujemy całe ciasto konfiturą i zwijamy w rulon. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
Kroimy całość na 15 równych części i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.
Wystudzone ciastka posypujemy resztą cukru różanego.

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 26.02.2017 20:08
szybkie i pyszne
Patrycja33 26.02.2017 10:41
pyyychotka :)
gusia1000 26.02.2017 01:52
Świetne są.
Renata9 25.02.2017 20:51
Bardzo smaczne te ślimaczki :-)
mysza75 25.02.2017 20:51
jakie fajne ślimaczki
w mojej kuchni 25.02.2017 20:35
apetyczne ślimaczki
mirosława4 25.02.2017 20:18
apetyczne !
bertpvd 25.02.2017 19:41
wyglądają świetnie
RenataZ-et 25.02.2017 19:02
bardzo ładne
Mniam 25.02.2017 18:28
Szybkie, smaczne i aromatyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat