Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki różane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 250 g
konfitura z płatków róży 250 g
cukier różany 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki różane

Rozłożone ciasto francuskie posypujemy cukrem różanym i dociskamy. Następnie smarujemy całe ciasto konfiturą i zwijamy w rulon. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
Kroimy całość na 15 równych części i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.
Wystudzone ciastka posypujemy resztą cukru różanego.

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.02.2017 20:08
szybkie i pyszne
Patrycja33 26.02.2017 10:41
pyyychotka :)
gusia1000 26.02.2017 01:52
Świetne są.
Renata9 25.02.2017 20:51
Bardzo smaczne te ślimaczki :-)
mysza75 25.02.2017 20:51
jakie fajne ślimaczki
w mojej kuchni 25.02.2017 20:35
apetyczne ślimaczki
mirosława4 25.02.2017 20:18
apetyczne !
bertpvd 25.02.2017 19:41
wyglądają świetnie
RenataZ-et 25.02.2017 19:02
bardzo ładne
Mniam 25.02.2017 18:28
Szybkie, smaczne i aromatyczne :)
dodi 25.02.2017 17:28
apetycznie wyglądaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak