Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki kokosowe .

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
cukier 2 łyżki
drożdże 4 dag
szczypta soli
margaryna 2 łyżki
mleko 1 szklanka
jajko
Farsz:
wiórki kokosowe 4 łyżki
masło 3/4 kostki
cukier 2/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki kokosowe .

Do miski wsyp mąkę , cukier , rozkruszone drożdże , szczyptę soli , wlej roztopioną ciepłą margarynę , lekko podgrzane mleko i roztrzepane jajko . Wyrób ciasto , odstaw na 30 minut w ciepłym miejscu . Przygotuj nadzienie : W małej miseczce zmiksuj miękkie masło , cukier i kokosowe wiórki . Ciasto podziel na 2 połowy . Każde rozwałkuj na podsypanym mąką blacie . Posmaruj połową farszu . Zwiń w rulon jak roladę . Ostrym nożem pokrój w plastry o grubości 2 cm . Ułóż na posypanym mąką dużym blasze . Piecz 20 minut w temp 180 stopni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak